מצרכים להכנת שטרודל תפוחים מבצק עלים
- חצי קילו (500 ג’) בצק עלים מופשר
- 5 תפוחים בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
- 2 כפות מלאות סוכר חום
- 3 כפות מלאות סירופ מייפל (או דבש)
- כפית אבקת קינמון
- חצי כוס יין אדום מתוק (של קידוש) או מים
- רבע כוס צימוקים בהירים
- שמן קנולה/ ספריי שמן (למריחה מעל הבצק)
- *אבקת סוכר לקישוט
איך מכינים שטרודל תפוחים מבצק עלים?
- מניחים במחבת רחבה את קוביות התפוחים (אין צורך לשמן את המחבת) ומבשלים עם מכסה במשך כ-4 דקות (אש בינונית).
- מוסיפים למחבת סוכר, מייפל, אבקת קינמון מערבבים כדקה.
- מוסיפים יין אדום ומבשלים עם מכסה במשך כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים (אש בינונית-נמוכה).הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- משרים את הצימוקים במשך כדקה במים רותחים, מסננים ומוסיפים למחבת. מסירים את המכסה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים (אש בינונית). מסירים מהאש ומצננים.
- פורשים את בצק העלים על נייר אפיה, מניחים בצד אחד (לאורך) את תערובת התפוחים. מקפלים את הבצק מעל ומהדקים היטב. בעזרת קיסם מחוררים את החלק העליון בכמה אזורים.
- מורחים מעט שמן בחלק העליון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות. אופים במשך 20 דקות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מנמיכים ל-190 מעלות ואופים 20-25 דקות נוספות, עד להזהבה.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים מהתנור ומצננים. לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.
- *מגישים חמים או בטמפ’ החדר (שומרים במקרר בקופסה סגורה). ניתן להגיש עם כדור גלידת וניל ליד.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
93 תגובות
כניסה
93 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














