מצרכים להכנת פסטה ברוטב בטטה
- חצי חבילת פסטה (250 גרם)
- 2 בטטות קטנות קלופות חתוכות לחצי
- בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום
- מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)
- רבע כוס גבינת פרמזן מפוררת
תיבול:
- שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל (לא חובה):
- עירית קצוצה/עלי פטרוזיליה קצוצים, גבינת פרמז’ן מפוררת/מגורדת

איך מכינים פסטה ברוטב בטטה?
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעט שמן זית ומערבבים.
- מבשלים את הבטטות במים רותחים עד שניתן לנעוץ בהן מזלג בקלות. מסננים וטוחנים בעזרת מוט בלנדר עד למרקם חלק.
- קוצצים את הבצל ושיני השום דק (השתמשתי באביזר הקיצוץ של נינג’ה – יש ללחוץ בכמה פולסים קצרים כדי שהבצל לא יטחן למחית).
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את מחית הבטטות ושמנת לבישול ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים גבינת פרמז’ן, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומפזרים מעל עירית קצוצה/עלי פטרוזיליה קצוצים וגבינת פרמז’ן.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
33 תגובות
כניסה
33 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







