מצרכים להכנת קינואה עם עדשים
- כוס קינואה לבנה או מעורבת (200 גרם) יש לשטוף את הקינואה ולסנן
- כפית מלח
- 6 כוסות מים
- בצל בינוני קצוץ
- 4-5 שיני שום קצוצות
- כוס עדשים שחורות או ירוקות רכות ומבושלות
- חצי כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק (מומלץ לשלב)
תיבול:
- כחצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים קינואה עם עדשים?
- בישול הקינואה: מחממים בסיר 6 כוסות מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את הקינואה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הקינואה למסננת (אין לשטוף).
- מחממים מחבת קטנה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה- דקה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את הקינואה המבושלת, עדשים מבושלות, תערובת הבצל והשום ועלים קצוצים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
33 תגובות
כניסה
33 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














