מצרכים להכנת עוגיות פיצוחים
- 50 ג’ גרעיני דלעת (שליש כוס)
- 50 ג’ גרעיני חמניה (שליש כוס)
- 60 ג’ אגוזים טחונים (חצי כוס)
- 40 גרם שומשום (שליש כוס)
- כף זרעי צ’יה (*אפשר לוותר)
- 2 חלבונים (הלבן) *רצוי מביצים גדולות
- 2 כפות שמן
- 4 כפות סירופ מייפל טבעי או דבש (*העוגיות יוצאות במתיקות מעודנת)
איך מכינים עוגיות פיצוחים?
- מחממים תנור מראש ל-160 מעלות, מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
- מערבבים החלבונים בקערה בעזרת מטרפה ידנית או כף במשך כ-30 שניות. מוסיפים מייפל או דבש, שמן ומערבבים.
- מוסיפים גרעינים, אגוזים, שומשום וזרעי צ’יה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים בעזרת כפית עיגולים קטנים ומניחים במרווחים על נייר האפיה. משטחים מעט בעזרת הכפית.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-18 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט בצדדים (חשוב לעקוב אחרי האפיה מאחר ולעוגיות יש נטייה להישרף בקלות ויכול להיות שיהיו מוכנות לפני).הפעל טיימר (18 דק’)+טיימר פועל
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי. שומרים בקופסא אטומה על השיש.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
העוגיות מאבדות קצת מפריכותן יום למחרת אבל עדיין טעימות.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
64 תגובות
כניסה
64 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














