מצרכים להכנת עוגה ללא ביצים
- תבנית עגולה בקוטר 24
- 2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה)
- כפית שטוחה (3 ג’) אבקת סודה לשתיה
- 2/3 כוס (132 ג’) שמן
- 3/4 כוס (150 ג’) סוכר
- כף (10 מ”ל) חומץ רגיל
- כוס ושליש (320 מ”ל) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
- כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
לקצפת:
- שני שליש מיכל קצפת צמחית/ריץ’ (160 מ”ל)
- 2 כפות גדושות (30 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- רבע כוס (60 מ”ל) חלב סויה קר
איך מכינים עוגה ללא ביצים?
הכנת העוגה:
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.
- מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) את השמן עם הסוכר. מוסיפים חומץ, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.הפעל טיימר (35 דק’)+טיימר פועל
הכנת הקצפת:
- מקציפים במיקסר קצפת צמחית במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב סויה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (שומרים במקרר עד שהעוגה מתקררת לטמפ’ החדר).
- לאחר שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר, יוצקים מעליה את הקצפת באופן אחיד ושומרים במקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
210 תגובות
כניסה
210 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














