www.10dakot.co.il

מתכון לחלה

חלה לשבת קלה להכנה, אוורירית וטעימה - שלב אחר שלב לאור בקשות רבות שאפרסם מתכון חלה לשבת - הפעם החלטתי לחרוג ולהביא לכם מתכון לחלה שמצריך מעט יותר עבודה ושההתעסקות שבו אמנם אורכת יותר מ-10 דקות אך בכל זאת מדובר במתכון פשוט וקל להכנה. מאחר ומדובר במתכון קצת יותר מורכב משאר המתכונים באתר, החלטתי להשקיע יותר וצילמתי שלב אחר שלב :-)

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
מתכון לחלה
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

30 דקות

מס׳ מנות

2 חלות לשבת

כשר מסוג

מצרכים להכנת מתכון לחלה

  • 500 גרם קמח רגיל (3.5 כוסות)
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות גדושות סוכר
  • 1 ביצה
  • רבע כוס שמן
  • 200 מ”ל מים פושרים-חמימים (כוס פחות 2 כפות)
  • 1 כפית מלח

לציפוי החלה

  • ביצה טרופה+ כפית שמן, שומשום

איך מכינים מתכון לחלה?

  1. אם משתמשים בשמרים טריים מסוג גרגירים או בשמרים יבשים- יש לערבב אותם בקערה עם 3.5 כוסות קמח ו-4 כפות גדושות סוכר. מוסיפים ביצה, רבע כוס שמן וכוס מים פושרים פחות 2 כפות ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.מתכון לחלה- שלבי הכנה
  2. אם משתמשים בקוביית שמרים טריים (מומלץ!) – יש לפורר את השמרים בעזרת כף/מזלג ולערבב אותם בקערית עם כף סוכר עד שהעיסה הופכת למרקם משחתי. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס מים פושרים, מערבבים ומניחים בצד. לאחר 10-15 דקות התערובת אמורה לתסוס ואמור להווצר מן קצף עדין (אם אין קצף- השמרים לא תקינים ואין להשתמש בהם). את תערובת השמרים שתססה יש לערבב עם 3.5 כוסות קמח ו-3 כפות גדושות סוכר (שימו לב שהשתמשנו כבר בכף סוכר אחת לערבוב עם השמרים). מוסיפים ביצה, רבע כוס שמן וחצי כוס מים פושרים פחות 2 כפות (שימו לב שהשתמשנו כבר בחצי כוס מים לערבוב עם השמרים) ומערבבים בעזרת כף עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
  3. לאחר מכן ממשיכים ללוש בעזרת הידיים במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים.
    מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.מתכון לחלה- שלבי הכנה
  4. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.מתכון לחלה- שלבי הכנה
  5. מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה באורך 55-60 ס”מ.
  6. יוצרים 2 חלות:
    קליעת חלה בקלי קלות מ-2 צמות:
  7. מלפפים את שתי הרצועות זו בזו כמו צורה של “בורג” ואז מגלגלים כמו צורה של חלזון (חשוב להשאיר רופף ולא להדק מאחר והחלה צריכה לתפוח).קליעת חלה
  8. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את החלות על הנייר. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה- שעה וחצי).מתכון לחלה- שלבי הכנה
  9. מורחים את החלות בביצה טרופה + כפית שמן ומפזרים שומשום.מתכון לחלה- שלבי הכנה
  10. מחממים תנור ל180 מעלות (לפחות 7 דקות מראש) וכשהתנור חם- מכניסים את החלות ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהחלות מזהיבות.
    הפעל טיימר (30 דק’)
    +
    טיימר פועל

חלה מוכנה

מתכון לחלה

 

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

גולשים משתפים

מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)

תגיות

טיפים והערות

*הכנתי את המתכון לחלה פעמיים. פעם אחת עם שמרים יבשים ופעם שניה עם קוביית שמרים טריים. בשני המקרים יצאה חלה מעולה אבל אני מוכרחה לציין שבפעם השניה (עם קובית השמרים הטריים) החלה תפחה יותר והייתה אוורירית וטעימה יותר.

 

כמויות ל2 קילו קמח:

  • 2 קילו קמח רגיל (14 כוסות)
  • 4 כפות גדושות שמרים יבשים
  • כוס סוכר + 2 כפות סוכר (=16 כפות גדושות)
  • 3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
  • כוס שמן
  • כ-800 מ”ל מים פושרים-חמימים (כ 3.5 כוסות מים)
  • 4 כפיות מלח
  • *לציפוי החלות:2 ביצים טרופות + 2 כפיות שמן, שומשום
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
2,491 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

‫2.5K תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות