מצרכים להכנת מאפינס השחר העולה
- 1 ביצה
- 1/4 כוס (50 ג’) סוכר
- 1/3 כוס (66 ג’) שמן
- 3 כפות (75 ג’) ממרח השחר העולה (לגרסת פרווה ניתן להשתמש בממרח פרווה)
- 1/2 כוס (120 מ”ל) מים רותחים
- 1 כוס (140 ג’) קמח תופח
איך מכינים מאפינס השחר העולה?
- מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.
- מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבניות מאפינס (3/4 מגובה השקע) ואופים במשך כ-15 דקות.הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
- *להכנת ציפוי בטעם שוקולד: מערבבים בקערית 2 כפות גדושות ממרח השחר עם כף מים רותחים עד לקבלת ממרח מעט נוזלי יותר. מורחים על המאפינס לאחר האפיה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בטמפ’ החדר במקום קריר ומוצל.
- *להכנת קרם/קצפת: מקציפים בקערה מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ”ל) במשך כדקה ולאחר מכן מוסיפים 2 כפות ממרח השחר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר שהמאפינס מתקררים לטמפ’ החדר מזליפים את הקרם מעל העוגות. שומרים במקרר בתוך קופסה סגורה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
149 תגובות
כניסה
149 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














