מצרכים להכנת לחמניות כוסמין
- כוס + כף גדושה (130 ג’) קמח כוסמין 70%
- כפית (5 ג’) אבקת אפיה
- חצי כפית מלח
- 200 מ”ל שמנת חמוצה (*ניתן להמיר ביוגורט או גבינה לבנה ולהוסיף כף שמן)
- חצי כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
- שומשום/קצח לפיזור מעל
איך מכינים לחמניות כוסמין?
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים מלח ואגוזים ומערבבים. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ומעט דביקה.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים 8 לחמניות אצבע קטנות ברוחב כ-3 ס”מ אורך כ-10 ס”מ (הלחמניות מתרחבות ומשנות את גודלן לאחר אפיה) ומניחים במרווחים בתבנית על נייר אפיה. מרססים או מברישים את החלק העליון בשמן ומפזרים שומשום/קצח.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות.הפעל טיימר (30 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*הלחמניות יוצאות מעט שטוחות.
לצפייה בסרטון ההכנה של לחמניות כוסמין באינסטגרם לחצו כאן.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
44 תגובות
כניסה
44 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














