מצרכים להכנת כרובית אפויה בתנור
- 700 גרם כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים
- 2-3 כפות שמן זית
- כפית פפריקה מלאה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית אבקת שום
- חצי כפית תבלין פטרוזיליה (פטרוזיליה מיובשת)
- קמצוץ פלפל שחור
איך מכינים כרובית אפויה בתנור?
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה עם נייר אפיה.
- מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומתבלים באופן אחיד את הכרובית בשמן זית, פפריקה, מלח, אבקת שום, פטרוזיליה מיובשת ופלפל שחור.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בכרובית.הפעל טיימר (35 דק’)+טיימר פועל
- אוהבים כרובית בתנור? מדובר באחד המאכלים הפשוטים והטעימים ביותר להכנה והוא יכול להשתלב בצורה מושלמת כמעט בכל ארוחה. רק דמיינו לכם כרובית קריספית עסיסית מונחת על צלחת, עם או בלי רוטב, לצד מנת חלבון טעימה או בפני עצמה. אז תעלו את הטמפרטורה בתנור ותצלמו מסך כי יש לנו פה טיפים שאתם חייבים לדעת להכנת המנה הכי ישראלית.
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
שאלות נפוצות על הכנת כרובית בתנור
כן, בהחלט, אפשר להשתמש בכרובית קפואה במקום פרחי כרובית טריים. רק שימו לב לכך שכרובית קפואה לעיתים משחררת יותר נוזלים, לכן כדאי לספוג אותם לפני שהיא נכנסת לתנור, כדי לשמור על המרקם הקריספי.
אם אתם מעדיפים להכין כרובית בגרסה השלמה, הדבר בהחלט אפשרי, רק זכרו שצריך זמן אפייה ארוך יותר – בין 40-50 דקות, כדי שהכרובית תתבשל היטב ותהיה רכה במרכז. תוכלו גם לחתוך אותה לפני האפייה אם תרצו לשפר את אופן החיתוך.
אתם יכולים בהחלט לעשות קצת שינויים, למשל, תוכלו להוסיף פפריקה מעושנת, קימל או צ’ילי ואפילו כמון. לכם יש את הטעמים שאתם הכי אוהבים ולמזלכם – הכרובית מאוד אוהבת תבלינים ויודעת להסתדר עם רבים מהם.
אם אתם רוצים להוסיף עוד מרקם מעניין, נסו לפזר פירורי לחם על גבי הכרובית לפני האפייה – זה ייצור ציפוי קריספי לכל ביס. עוד רעיון הוא לשדרג את המתכון לגרסה חריפה על ידי הוספת פלפל חריף קצוץ או סירופ צ’ילי. אם אתם מחפשים דרך חמודה וידידותית לילדים שלכם לאכול, תוכלו לבחור פרחי כרובית ולהגיש אותם על שיפודים – תאמינו לנו, כל הילדים קונים את ההצגה.
כן, בהחלט, אפשר להשתמש בכרובית קפואה במקום פרחי כרובית טריים. רק שימו לב לכך שכרובית קפואה לעיתים משחררת יותר נוזלים, לכן כדאי לספוג אותם לפני שהיא נכנסת לתנור, כדי לשמור על המרקם הקריספי.
אם אתם מעדיפים להכין כרובית בגרסה השלמה, הדבר בהחלט אפשרי, רק זכרו שצריך זמן אפייה ארוך יותר – בין 40-50 דקות, כדי שהכרובית תתבשל היטב ותהיה רכה במרכז. תוכלו גם לחתוך אותה לפני האפייה אם תרצו לשפר את אופן החיתוך.
אתם יכולים בהחלט לעשות קצת שינויים, למשל, תוכלו להוסיף פפריקה מעושנת, קימל או צ’ילי ואפילו כמון. לכם יש את הטעמים שאתם הכי אוהבים ולמזלכם – הכרובית מאוד אוהבת תבלינים ויודעת להסתדר עם רבים מהם.
אם אתם רוצים להוסיף עוד מרקם מעניין, נסו לפזר פירורי לחם על גבי הכרובית לפני האפייה – זה ייצור ציפוי קריספי לכל ביס. עוד רעיון הוא לשדרג את המתכון לגרסה חריפה על ידי הוספת פלפל חריף קצוץ או סירופ צ’ילי. אם אתם מחפשים דרך חמודה וידידותית לילדים שלכם לאכול, תוכלו לבחור פרחי כרובית ולהגיש אותם על שיפודים – תאמינו לנו, כל הילדים קונים את ההצגה.














