מצרכים להכנת חריימה
- 1 קילו דג “נסיכת הנילוס” פרוס לנתחים ללא עצמות ועור (טרי או קפוא- מופשר)
- 5 כפות שמן זית
- 1/2 בצל בינוני קצוץ
- 7-8 שיני שום פרוסות
- 1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
- 3 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות
- 2 כפות מלאות רסק (תרכיז) עגבניות
- 1 כוס מים רותחים
- 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
תיבול :
- 1/2 כפית שטוחה כורכום, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור.
איך מכינים חריימה?
- השריית הדג: מניחים את נתחי הדג בקערה, ממליחים מעט ומתבלים במיץ לימון טרי (רבע כפית מלח ומיץ מחצי לימון).
- מחממים מחבת רחבה עם 5 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום, רצועות הגמבה והעגבניות הקצוצות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות עד שהירקות מעט מתרככים (יש לבשל עם מכסה על אש בינונית ולערבב מידי פעם).הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים, מתבלים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (מי שאוהב יותר חריף שיוסיף פפריקה חריפה).
- מוסיפים למחבת עם הרוטב את נתחי הדג ומכסים מעט עם הרוטב, מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית כ-10 דקות.הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- לאחר מכן הופכים את הנתחים צד ומשאירים כ-10 דקות נוספות.הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות לפחות.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
חריימה מתכון דג ברוטב עגבניות דג ברוטב אדום
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
401 תגובות
כניסה
401 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














