מצרכים להכנת בורקס יווני
- 10 דפי פילו
מלית גבינות ותרד:
- מיכל גבינה לבנה/גבינת שמנת/ קוטג’ (250 ג’)
- כוס וחצי גבינה בולגרית מפוררת (200 ג’)
- כוס מלאה גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת (100 ג’)
- 1 ביצה טרופה
- 150-200 גרם עלי תרד טריים שטופים
- חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
לשימון:
- תרסיס שמן בטעם חמאה של פאם
איך מכינים בורקס יווני?
- מניחים את עלי התרד בקערה. מכסים במים רותחים, ממתינים דקה ומסננים היטב. סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים, קוצצים בעזרת סכין ומניחים בקערה.
- מוסיפים לקערה את הגבינות, ביצה (משאירים בצד 2 כפות מהבלילה למריחה בסוף), מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מניחים נייר אפיה בתבנית מלבנית בינונית (בגודל 32*25 ס”מ) ומשמנים את הנייר.
- מניחים דף פילו על נייר האפיה ומתיזים עליו תרסיס שמן של פאם (מצמידים את הדף לתחתית ולשוליים). שמים מעל דף פילו נוסף וגם אותו משמנים. כך ממשיכים עד שמגיעים ל- 5 שכבות של דפים.
- שמים מעל שכבת הדפים את תערובת המילוי ומשטחים באופן אחיד.
- מכסים בדף פילו ומתיזים מעל תרסיס שמן. שמים מעל דף פילו נוסף וגם אותו משמנים. כך ממשיכים עד שמגיעים ל- 5 שכבות של דפים. בסוף מקפלים את השוליים פנימה.
- מברישים מעל ביצה טרופה ושמן ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חדה חותכים בעדינות לריבועים.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך 50-55 דקות, עד להזהבה יפה.הפעל טיימר (50 דק’)+טיימר פועל
- מניחים למאפה להתקרר לפחות 20 דקות לפני ההגשה.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
מאפה פילו יווני מאפה יווני
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
27 תגובות
כניסה
27 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







