מצרכים להכנת מתכון לחמין
- 1 קילו בשר שריר בקר (קדמי או אחורי) חתוך לקוביות גדולות
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 10 שיני שום פרוסות
- 3 כוסות שעועית שהושרו במי ברז במשך לילה (מומלץ לגוון מסוגים שונים: אדומה,
- לבנה, מנומרת וכו’)
- ⅔ כוס גריסים שהושרו במי ברז לפחות שעתיים (מומלץ כל הלילה)
- 5-6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחצויים
- 9-10 כוסות מים רותחים
תיבול:
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 2 כפות מלאות סילאן
- 2 כפות מלאות פפריקה מתוקה
- כף כמון
- 2 כפיות גדושות מלח
- חצי כפית פלפל שחור
איך מכינים מתכון לחמין?
- טיפול מוקדם בבשר (סגירה והרתחה): מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבשר מכל הצדדים (פעולה זו נועדה “לסגור” את הבשר כדי שיישאר עסיסי מבפנים). שופכים לסיר מים רותחים באופן שיכסה את הבשר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מבשלים במשך כ-10 דקות (במהלך הבישול אמור להיווצר קצף בחלק העליון).הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
- מסננים את הבשר מהנוזלים. הכנת החמין: מחממים סיר גדול מאוד עם 3-4 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום ומערבבים במשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את השעועית והגריסים ושופכים מים רותחים. מתבלים ברסק עגבניות,
- סילאן, פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה והבשר ומערבבים.
- *אם מכינים בסיר חשמלי: מעבירים את התערובת לסיר חשמלי, מכסים ומפעילים במשך שעתיים על חום גבוה. לאחר מכן מנמיכים לחום נמוך ומשאירים למשך 7-8 שעות לפחות.
- *אם מכינים בתנור: מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים עם מכסה במשך שעתיים על אש בינונית-נמוכה. לאחר מכן מעבירים את הסיר לתנור ב100 מעלות למשך 7-8 שעות לפחות. (מומלץ להשתמש בסיר כבד ומסיבי שניתן לחימום בתנור).
- *אם מכינים על פלטת שבת: מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מכסים ומבשלים במשך שעתיים על אש בינונית-נמוכה. לפני שהולכים לישון מעבירים את הסיר לפלטת שבת למשך כל הלילה. מומלץ להשתמש בסיר עם תחתית עבה שיפזר את החום באופן אחיד. יש לסגור את הסיר עם מכסה ולכסות אותו בבד שישמור את החום.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
טיפים והערות
*מומלץ להוסיף עצמות רגל בקר עם מח עצם, הן מוסיפות המון טעם.
*רצוי להשרות את הקטניות לפחות 12 שעות (אפילו 24 שעות) ומומלץ להחליף מידי פעם את המים (זה הופך את הקטניות להיות קלות יותר לעיכול).*אפשר לגוון ולהוסיף בטטה וגזר.*אפשר להכין חמין צמחוני ופשוט לוותר על הבשר.
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
761 תגובות
כניסה
761 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







